maandag 18 oktober 2021

 

‘Zij’

Flamencogitarist Johan Frauenfelder behoort tot de bekendste flamencogitaristen van Nederland en schreef en arrangeerde alle teksten en muziek van de Haagse ‘flamingo’- groep ‘De Règâhs’. Een groep met een vrolijke mix van Flamenco en andere muziekstijlen. Zoals de meeste humoristen, heeft hij echter ook een melancholieke, serieuze kant en in dit soloprogramma is daar meer ruimte voor. ‘Zij’ staat voor de mensen en de dingen waar hij van houdt. Zij zijn het onderwerp van de zeer persoonlijke liedjes van Frauenfelder.

‘De mooiste liedjes schud ik uit mijn mouw. Schrijven zichzelf, als ik denk aan jou’ , zingt Frauenfelder voor zijn vrouw, tevens muze. ‘De wereld om mij heen vervaagt, ik ben nu bijna blind’ komt uit het lied ‘Bloemen’. Frauenfelder is bijna blind en dit lied bezingt het verdriet over het verlies van zicht en mensen waar hij van houdt.

Maar ‘Zij’ zijn ook de vrienden en dingen die het leven mooi maken. ‘Soms is het leven moeilijk en dan pak ik mijn gitaar. Speel ik Blues, Klassiek, Flamenco en dan lijkt het minder zwaar’. Een lofzang op de gitaar en vriendschap.

Naast al deze serieuze liedjes is altijd ruimte voor humor, immers onmisbaar in het leven en speelt hij werken van zijn eerder verschenen instrumentale cd’s. Hierdoor ontstaat een unieke combinatie van hoog niveau flamencogitaarspel met persoonlijke, serieuze en vrolijke teksten. Nederlandstalige flamenco, het kan echt!

Speellijst

20 februari 2022    Het Veur Theater, Leidschendam
14.30 uur                https://www.hetveurtheater.nl

13 maart 2022        Theater Dakota, Den Haag
                                https://www.theaterdakota.nl/Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Blogarchief