woensdag 13 januari 2016

Flemenco del Barrio met Johan Frauenfelder

Zondagmiddag 10 april presenteert Theater De Nieuwe Regentes een nieuwe aflevering van Flamenco del Barrio. Dit keer met flamencogitarist Johan Frauenfelder y Grupo.

Nu niet met de bekende Haagse ‘Flamingo’ groep de Règâhs maar met een groep topartiesten uit de Nederlandse flamenco!

Centraal staan composities en Engelstalige songs die gebaseerd zijn op de rijke traditie van de flamenco. Hierin zijn invloeden te horen van pop-, klassieke- en wereldmuziek, maar er is een opvallend grote rol weggelegd voor de blues, een oude liefde van Frauenfelder.

Blues & Flamenco

Hoewel heel verschillend, hebben blues en flamenco zóveel overeenkomsten dat de flamenco vaak de blues van Spanje wordt genoemd. Doordat Frauenfelder beide muziekstijlen beheerst is hier geen sprake van een oppervlakkige flirt maar van een diepgaande liefdesrelatie en een daardoor verregaande fusie.

Topartiesten uit de flamenco

De groep bestaat verder uit de bekende flamenco-gitarist Arturo Ramon die al talloze bijzondere optredens in binnen- en buitenland op zijn naam heeft staan. Zijn vrouw, de prachtige  flamenco-zangeres Ermínia Fernández Córdoba, zingt een aantal Spaanstalige ‘songs’ en wie weet danst ze een heel klein stukje…

In de voorstelling zullen een aantal dansen ten tonele worden gevoerd door de fantastische flamenco-danseres Karin Eij. Zij maakt speciaal voor deze voorstelling een aantal dansen die naadloos aansluiten bij de bijzondere mix van muziekstijlen.

Een bijzondere rol is ook weggelegd voor de virtuoze Spaanse pianist Carlos Ema die bewijst dat de flamenco allang niet meer uitsluitend op een gitaar  moet worden gespeeld.

Het geheel wordt ritmisch ondersteund door de solide, zeer ervaren flamenco-percussionist  Ron van Holland.

Meer info & kaarten via: Theater de Nieuwe Regentes

Blogarchief