donderdag 2 november 2017

Gitaarfestival Den Haag

 

25 november in theater De Nieuwe Regentes

Liefhebbers van gitaarmuziek en gitaristen bijeenbrengen, dat beoogt Gitaarfestival Den Haag. De eerste editie van dit festival vindt plaats op zaterdag 25 november in theater De Nieuwe Regentes en staat in het teken van 25 jaar Heeres Gitaarbouw. Deze Haagse bouwer is specialist in jazz- en flamencogitaren maar bewijst met zijn dubbelhalsgitaren experimenten niet te schuwen.

Gitaristen van topniveau

Het festival organiseert overdag workshops en lezingen, vertoont films en een overzichtstentoonstelling van Heeres’ instrumenten. ‘s Avonds komt de gitaar in al zijn facetten aan bod met optredens van jazz-, klassieke, flamenco- en popgitaristen van topniveau. Met o.a. Fernando Riscado Cordas, Terence Hansen, Marcio Philomena, Daan van den Bergh, Olaf Tarenskeen en Axel Hagen  Johan Frauenfelder en Arturo Ramón.

Johan Frauenfelder

Johan Frauenfelder liep al langer rond met het idee voor een terugkerend Haags gitaarfestival. De bekende flamencogitarist die met zijn band De Règâhs al jaren volle zalen trekt, wil met het festival gitaarliefhebbers, bouwers en muzikanten samenbrengen. Hij wil ook een podium bieden aan gitaristen en laten zien hoe hoog het niveau is waarop er in ons land wordt gemusiceerd en instrumenten worden gebouwd. Mede door het jubileumfeest van Richard Heeres kwam zijn plan in een stroomversnelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Blogarchief